The cookie settings on this website are set to 'allow all cookies' to give you the very best experience. Please click Accept Cookies to continue to use the site.

Privacy Notice

PRIVACY NOTICE TO CUSTOMERS

Dear customers,

This privacy notice for personal data (“Privacy Notice”) is issued to all customers of IG Brands Pte Ltd (“Company”, “we”, “us” or “our”) which owns and operates the website www.geocolouredlenses.com, pursuant to the statutory requirements of the Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”).

During your course of dealings with us, we will collect and process your personal data (such as your name, address, telephone number, email address, etc.) and your sensitive personal data (such as your prescription information) for purposes, including, to communicate with you, provide products and/or services to you, administer and give effect to your commercial transactions with us, verify your prescription, respond to your enquiries or complaints, provide you with information and/or updates on products, services and/or promotions offered by us and selected third parties and other purposes required to operate and maintain our business as set out in our Privacy Policy (collectively referred to as “Purposes”).

We will not disclose any of your personal data to any third party without your consent except to your professional eye-care provider, our professional advisers, vendors, suppliers, agents, contractors, service providers, business partners, insurance companies, banks and/or financial institutions, within or outside Malaysia, where necessary, for the Purposes mentioned above, to any party who undertakes to keep your personal data confidential, to any person as set out in our Privacy Policy or to whom we are compelled or required under the law to disclose to. A copy of our Privacy Policy is available on our website at [link].

It is necessary for us to collect and process your personal data. If you do not provide us with your personal data, or do not consent to this Privacy Notice, we will not be able to effectively provide products and/or services to you or process your personal data for any of the Purposes, if at all.

We are committed to ensuring that your personal data is stored securely. You have the right to request for access to, request for a copy of and request to update or correct, your personal data held by us. You also have the right at any time to request us to limit the processing and use of your personal data (for example, requesting us to stop sending you any marketing and promotional materials or contacting you for marketing purposes), subject to our right to rely on any statutory exemptions and/or exceptions to collect, use and disclose your personal data.

You should email you written requests or queries to care@geocolouredlenses.com.

By providing your personal data and sensitive personal data to us, you consent to us processing your personal data in accordance with this Privacy Notice, and you confirm that all personal data provided by you is accurate and complete, and that none of it is misleading or out of date. You will promptly update us in the event of any change to your personal data.

We reserve the right to update and amend this Privacy Notice from time to time. We will notify you of any amendments to this Privacy Notice via announcements on our website or other appropriate means. If we amend this Privacy, the amendment will only apply to personal data collected after we have posted the revised Privacy Notice.

In accordance with Section 7(3) of the PDPA, this Privacy Notice is issued in both English and Bahasa Malaysia. In the event of any inconsistencies or discrepancies between the English version and the Bahasa Malaysia version, the English version shall prevail.

As at June 2017

  

NOTIS PRIVASI KEPADA PELANGGAN-PELANGGAN

Kepada pelanggan-pelanggan,

Notis privasi ini (“Notis Privasi”) diberikan kepada semua pelanggan IG Brands Pte Ltd ("Syarikat", "kita" atau "kami"), yang memiliki dan mengendalikan laman web www.geocolouredlenses.com, selaras dengan obligasi statutori kami di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ("PDPA").

Sepanjang masa urusan anda dengan kami, kami akan mengumpul dan memproses data peribadi anda (seperti nama anda, alamat, nombor telefon, alamat e-mel, dan lain-lain) dan data peribadi sensitif anda(seperti maklumat preskripsi mata anda) untuk tujuan berkomunikasi dengan anda, memberi produk dan perkhidmatan kepada anda, membuat transaksi komersial dengan anda, mengesahkan preskripsi anda, memberi maklum balas terhadap pertanyaan atau aduan anda, memberi anda maklumat terkini mengenai produk, perkhidmatan atau promosi yang ditawarkan oleh kami atau pihak ketiga, serta tujuan-tujuan lain yang diperlukan untuk mengendalikan perniagaan kami sepertimana yang tertera dalam Polisi Privasi kami (secara kolektifnya dirujuk sebagai “Tujuan-Tujuan”).

Kami tidak akan mendedahkan data peribadi anda kepada mana-mana pihak ketiga tanpa kebenaran anda kecuali kepada juruoptik atau penjaga mata professional anda, penasihat professional kami, ejen, vendor, pembekal, kontraktor, pembekal perkhidmatan, rakan kongsi perniagaan, syarikat insurans, bank atau institusi kewangan, di dalam atau di luar Malaysia, bagi Tujuan-Tujuan yang disebut di atas, kepada mana-mana pihak yang berjanji untuk menyimpan data peribadi anda secara sulit, kepada mana-mana pihak sepertimana yang tertera dalam Polisi Privasi kami, atau sekiranya diperlukan di bawah undang-undang. Sesalinan Polisi Privasi kami boleh didapati di laman web kami di [link].

Kami perlu mengumpul dan menyimpan data peribadi anda. Sekiranya anda tidak memberikan data peribadi anda kepada kami atau tidak bersetuju dengan Notis Privasi ini, kami mungkin tidak dapat memberikan produk atau perkhidmatan secara efektif kepada anda atau memproses data peribadi anda bagi Tujuan-Tujuan yang disebut di atas.

Kami akan memastikan data peribadi anda disimpan dengan selamat. Anda mempunyai hak untuk meminta akses kepada, mendapat salinan, mengemaskini atau memperbetulkan data peribadi anda yang disimpan oleh kami. Anda juga mempunyai hak untuk meminta kami menghadkan penggunaan data peribadi anda pada bila-bila masa (contohnya, meminta kami berhentikan penghantaran iklan atau promosi kepada anda untuk tujuan pemasaran). Walaubagaimana pun, kami mempunyai hak untuk bergantung kepada mana-mana pengecualian dalam mengumpul, mengguna dan mendedah data peribadi anda.

Permintaan atau pertanyaan bertulis anda perlu disampaikan kepada care@geocolouredlenses.com.

Dengan memberikan data peribadi dan data peribadi sensitif anda kepada kami, anda bersetuju untuk kami memproses data peribadi anda sepertimana yang tertera dalam Notis Privasi ini, dan anda mengesahkan bahawa semua data peribadi yang diberikan oleh anda adalah betul dan lengkap, dan tiada data peribadi yang mengelirukan atau yang belum dikemaskinikan. Anda mesti, dengan segera, mengemaskini data peribadi anda sekiranya terdapat apa-apa perubahan kepada data peribadi yang anda beri kepada kami.

Kami berhak untuk mengemaskini dan meminda Notis Privasi ini atau Polisi Privasi kami dari semasa ke semasa. Sebarang perubahan atau pemindahan kepada Notis Privasi ini akan dimaklumkan melalui pengumuman di laman web kami atau melalui cara yang bersesuaian. Jika kami meminda Notis Privasi ini, pindaan itu hanya akan berkuat-kuasa untuk data peribadi yang dikumpul selepas kami memaparkan Notis Privasi kami yang terpinda.

Mengikut Seksyen 7(3) PDPA, Notis Privasi ini diterbitkan dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia. Sekiranya terdapat sebarang ketidakseragaman atau percanggahan di antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia, versi Bahasa Inggeris akan digunapakai.

Setakat Jun 2017